Последователи

Идеи

Великденска кошничка

Кошничката се изработва от хартиена чиния за еднократна употреба. 
 Разделете чинията на 8 еднакви сектора. Определете центъра.В последствие следите от молив се изтриват.
Изрежете кръгове за дъното. Единия се залепва от външната страна, другите два от вътрешната Помогнете си с топлийка, за да фиксирате центъра.
Разрежете по линиите като стигате до кръгчето.Минете с остър предмет , например шило, по край кръгчето , за да се пречупи картона и да можете по- лесно да прегънете страните ( секторите) нагоре.
Вече може да облепите външната страна (външните сектори) с подходяща хартия, или като мен да оставите естествения цвят на картона и да минете с дистрес мастило.
Сега идва моментът на залепването, от който зависи формата на вашата кошничка. Ако залепвате на равни разстояния, ще получите кръгла кошница като разстоянията между секторите определя големината  и полегатостта й. На оранжевата кошница залепих двете срещуположни страни близко , а другите две на разстояние  и по този начин се получи овална кошница. Лепи се с топъл силикон.
На тази снимка секторите са залепени много близко един до друг. За да се получи хубава кръгла кошница разстоянието между секторите трябва да е от порядъка  на 1или 2 сантиметра.
На тази снимка се вижда, че двете срещуположни страни са залепени, а другите две не са.
Кошницата вече е залепена и оформена. Тази се получи с овална форма.
Слагате дръжката и настъпва най- чудесния момент- декорирането на вашето произведение.:)))
След декорирането отвън, слагам тишу хартия отвътре. На тази кошничка залепих и поставка от два слоя за здравина.
Вътре се събират около 5; 6 яйца и за подарък за Великден е идеална. И двете кошнички, които направих ще бъдат подарени на Великден на близки мои роднини.
Надявам се, че Ви допада моята идея и много бих се радвала, ако някой реши да се възползва от урока и да направи подобни кошнички.
Пожелавам на всички весело изкарване на празниците.
Поставка за картички
Когато започнах да правя картички, един от най- трудните моменти беше поставянето на картичката на подходящо място за заснемането й. Забелязах в някои блогове, че картичките са поставени на специална поставка- дървена или пластмасова. Тъй като нямах възможност да се снабдя с такава, реших да си направя сама поставка за картичките. 
Останах доволна от резултата и прецених, че мога да запозная читателите с начина на изработването, който не е никак труден.
1. Необходими материали и инструменти: Парче картон (аз използвах картон от кутия за пица ;)), модел на поставката, линия, молив, ножица, макетен нож, фолио за облепяне.2. Начертайте модела на поставката върху хартия, предварително сгъната на две. Режете едновременно , за да се получат две еднакви и симетрични половини .

3. С помоща на линията прегънете картона на две, очертайте модела. Отново трябва да режете едновременно двете части, за да стане симетрично.Тъй картона , сгънат на две е доста дебел, минете няколко пъти по прорезите докато не отрежете и двата слоя.4. Изрежете фолиото с 1 см резерва и го залепете на задната част на поставката, като прегъвате резервите към лицевата страна.
5. Изрежете още едно парче от фолиото точно по размера на модела, т.е. без резерви, но само от едната половина, например дясната. Залепете точно но само  до половината.Сега задръжте с ръка другата, необлепена, половина докато поставката заеме нужната форма и внимателно залепете другата част от фолиото. Изрежете остатъците с ножица. Минете с мека кърпа поставката по краищата, за да залепите добре навсякъде.Готово!

 Надявам се, че съм ви била полезна.
Лек и успешен ден!


2 коментара:

  1. Много добра идея - още едно поле за изява на крафтърските страсти;)

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се, че е полезен урокът, понякога човек не може да се сети сам за нещо, колкото и да не е сложно :)
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;