Последователи

сряда, 9 ноември 2011 г.

Спомени за моята Коледа

Здравейте отново!
Когато бях дете ходехме за Коледа у моите баба и дядо на село. С интерес  наблюдавах как баба ми тъче на стана си черги и много исках да имам и аз детско станче. Една Коледа моята мечта се сбъдна- получих за подарък играчка стан. Не знам дали някоя от вас се сеща за тази играчка, но по мое време беше доста популярна и даже си спомням, че в училище ни искаха такъв стан за час по трудово обучение. Никога няма да забравя тази прекрасна Коледа , в която се сбъдна една моя детска мечта.
Затова,когато прочетох предизвикателството на Светла Дойчинова Creative.
 Картичкофурийско предизвикателство № 91 "Моето коледно настроение"
реших, че непременно ще участвам, но на моята картичка трябваше да има парче от тъкана черга. Тъй като детския ми стан отдавна не съществува се наложи да си измайсторя приспособление , с което да изтъка нужното ми парче. Върху дебел картон намотах канап за основата и след това преплетох нишките с бял памучен конец , който редувах с канап. Забавлявах се изключително много и си спомних много неща от детството.
Дантелата е плетена на една кука пак от покойната ми баба.Също така използвах и книжен канап, който е развит и с получените ленти е изтъкан правоъгълника в лявата част на картичката.
Ето я и самата нея.
Лек и успешен ден!

6 коментара:

 1. Прекрасна картичка, наситена с много емоции :).
  Помня ги станчетата :))). Не съм сигурна дали имах такъв. Вероятно само съм работила на него в училище, или у приятелка. Но си спомням ясно тези, които направихме в час по трудово обучение - една рамка с пирончета. Чудни мини черги ставаха :))).

  ОтговорИзтриване
 2. И аз помня станчетата! Имала съм такова- но и аз го правих в час по трудово- същото като на Ганима! Чудесна картичка си "изтъкала"- с топлината на детските спомени!

  ОтговорИзтриване
 3. Топлина, уют, традиция - това излъчва за мен твоята прекрасна коледна картичка! А колко спомени нахлуха в главата ми... Благодаря на теб, че ме върна в едни прекрасни години! Благодаря и на Светлето, защото нейното предизвикателство ви провокира и създавате толкова хубави и сантиментални картички! Моето станче отдавна го няма, нито големия, с който тъчахме заедно с покойната ми и много обичана от мен баба, но със сигурност ще купя за дъщеря ми. Покрай нея може да намажа и аз!
  Още веднъж поздравления за картичката ти, събрала толкова спомени - и твои, и наши, както се оказва!

  ОтговорИзтриване
 4. Ръчно плетената дантела на баба, мини чергата изработена от твоите ръце... Все си мисля ,че е много важно с какво е закърмен един човек от детските си години. Със споменът за нашите баби и за по-простичките неща с които е израснало нашето поколение, имам предвид детските ни години, няма да се прекъсне нишката на доброто и желанието да твориш със сърце и сръчни ръце. Поздрави за картичката.

  ОтговорИзтриване
 5. Здравейте, от няколко дни се опитвам да намеря начин за връзка с вас, но не съм на "ти" с блоговете и за това не успявам. Ако е удобно бихте ли ми писала на имейла gab_che_to@abv.bg или да ми дадете своя.

  ОтговорИзтриване
 6. Ооо, това станче продължава да е на почит и при мен :)). Макар и самото то, да е вече реликва, въпреки надеждата и сигурността ми, че някой ден ще го задвижа отново :))), поне успях да му намеря нов заместител, подобно .. добре че някои народи (не си спомням чие производство е) продължават да се грижат за творческото развитие :))
  Благодаря ти за този спомен и пълната с топлина картичка!

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;