Последователи

петък, 2 септември 2011 г.

Steampunk

Здравейте отново!
Много съм развълнувана от новото супер интересно , и различно предизвикателство на Двете елши- Steampunk. Първо, защото е различно, както вече казах ,и второ, защото досега не  знаех нищо за този стил, въпреки , че ми харесват картичките направени в него. Всъщност тази пролет правих картичка в подобен стил, но сега виждам , че съм била далеч от истински стил Steampunk. Та тогава, намерих един стар и неработещ часовник и го разглобих, за да използвам частите му за украса на картичката- две зъбни колела- останалите части чакаха своя миг и той настъпи с предизвикателството на Двете елши. Доста рових из Интернет докато се образовам и получа нужната информация за този стил. Ето тук има една страхотна статия на руски език описваща много добре Стиймпънка. След това намерих и доста изображения свързани със стила, защото трябваше да направя подходящ фон.
Ето и картичката, която се получи, след дългата подготовка.
Това са фоновете, които  нарисувах във Photoshop. Който иска може да ги ползва. Ако някой има желание, мога да му нарисувам и други фонове- пишете ми.

А това са картинките, които използвах за да направя фона.






А ето как изглеждаше работната ми маса и мястото около нея след направата на картичката.Уауу- ужас!!!:)) Един час чистих след това- ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ УЖАС!!!

От мен толкова. Лек ден!

13 коментара:

  1. Марианка, страхотна картичка си направила! Поздравления! Направо ми идва да захвърля тази над която се мъча от няколко часа:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Прелест! Няма как да кажа по точно !Адмирации за чудесната работа!А, безпорядъка на работното място показва само вихъра в който си творила!Успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Направила си страхотни фонове! Много се впечатлих! Браво!
    Картичката е страхотен представител на стиймпънк, с характерните елементи на този стил! Много ми харесва!

    Мерси, за участието в предизвикателството на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна работа,изключително в духа на Стиймпънка!Благодаря ти и за фоновете/може би ще ползвам нещо/,от вчера се боря и аз и творческия хаос на твоето работно място е и при мен :)Желая ти ,успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Изби рибата направо.. добре си се постарала с всичко и резултатът е уникален! И аз съм развълнувана от предизвикателството.. и като видя картичка като твоята, се разколебавам малко :)
    Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Марианче, остави ме направо без думи! Великолепно и точно в десятката на този стил си направила картичката ти! А цветето е доста интересно, него как направи? И честно казано направо ме разколеба, много харесвам този стил, въпреки че и аз като повечето момичета си нямах идея как точно се нарича, всяка една идея, която ми дойде в главата ми изглежда бледа и незаслужаваща реализация! Поздравления и силни и бурни аплодисменти за теб! А за творческия хаос - при мен настъпва при всяка картичка или друг проект, с който се захвана и понякога с дни стои така, защото не съм имала време да оправя. Да не говорим, че когато съм под пара, както се казва, направо ставам и работя права, което води след това до болки в гърба и кръста.

    ОтговорИзтриване
  7. Цветето е тип "акордеон", само че изрязах крайчетата на всяка прегъвка, от което заприлича на маргаритка. В средата залепих една част от разглобения часовник, която не знам как се нарича, и като цяло се получи доста ефектно и подходящо за стила Stempunk.

    ОтговорИзтриване
  8. Браво! Великолепно си я измислила тази картичка!Фоновете ти са прекрасни!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесна картичка! Добре си се заиграла с фоновете, а цветето ми е фаворит!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно! Уцелила си направо в десятката ! Много хубава е станала картичката ти ! :) Аз да си призная все още обмислям идеята, доста нетипично е предизвикателството ;)

    ОтговорИзтриване
  11. Толкова е перфектна и като идея и като изпълнение,че...направо се разколебавам да правя картичка по темата :) СТРАХОТНА картичка, точно в стила и..прекрасни фонове...(всичко е перфектно- просто няма какво да се добави за този стил!)
    Моите поздравления!! В успеха изобщо нямам съмнения!

    ОтговорИзтриване
  12. Просто, признавам си, направо ми отвя главата с тази картичка. Просто е уникална, до всеки отделен елемент. Точно в десятката е и за стила и като съчетание на елементи и всичко останало. Нямам нито една забележка. Само мога да кажа, свалям ти шапка!
    Успех в предизвикателството на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  13. г-жо мариана, отидете на стената на ПУНТО АРТ БАЗААР...с поздрави: л.попов

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;