Последователи

събота, 22 октомври 2011 г.

Снежинка

Здравейте отново!
Нямам търпение да споделя с вас една моя идея, която ми хрумна вчера, и която реализирах на мига, зарадвана от резултата.
От известни  време имам машинката Big Shot, но все още нямам достатъчно консумативи за нея- например папки за релеф. В резултат на тази липса започнах да мисля дали има някаква възможност сама да си направя папка за релеф. И ето успях! В магазините за 1 лв намерих  гумени релефни покривки за маса. Именно от тях се получава много красив релеф с помоща на машинката.Изрязах си  различни орнаменти, а от малките подложки стават красиви рамки.
Върху едната плоча се поставя с лицето нагоре орнамента, отгоре се поставя хартията, също с лицето нагоре, върху нея се поставя латексовата подложка, върху нея се поставя двойна кърпа за еднократна употреба или няколко слоя хартия за уплътняване и най- отгоре другата плоча от комплекта, целия този сандвич се поставя  върху основата при отворен горен слой  TAB 2, минава се през машинката и готово.
Може да сложа и едно видео, ако има желаещи да видят по подробно процеса.

Картичката, която ви представям е направена точно с такъв орнамент, отрязан от покривчица. Получи се прекрасен релеф, който покрих с мастило за топъл ембос и посипах с бяла пудра с глитер частици. Украсих  с перли и с камъчета.
Ще участвам  с тази картичка в :
Картичкофурийско предизвикателство 88- "Перли, камъчета мъниста"
Предизвикателството на Двете елши- "Еднослойна картичка"
Ето няколко снимки на релеф направен с латексови покривки.
На последната снимка се вижда  картичката, която  ви показвам, но без украсата, а до нея е изрязания орнамент от една от покривките, с който съм направила релефа.

13 коментара:

  1. Страхотна картичка, а идеята за релефа е направо удивителна!Дали може да се постигне и без тази машинка, защото нямам такава?

    ОтговорИзтриване
  2. Много идейно! Никога не би ми минало през ума, че нещо толкова прозаично като латексова покривка, може да даде такъв ефект... Благодаря ти, че сподели с нас опита си и че се включи в предизвикателството "Еднослойна картичка" на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна идея за "папка" за релеф :) И аз от много време мисля да пробвам с различни релефни неща..Сигурна бях,че ако релефното "нещо" е достатъчно здраво (нечупливо и пластично), ще се получи красив и нестандартен релеф..Но..до сега все не ми е оставало време..
    Картичката ти се е получила чудесна!
    Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  4. Честно казано прочетох публикацията и коментарите под нея два пъти, за да съм сигурна, че правилно съм разбрала от какво си пригодила "папки", за да придадеш релеф! Невероятна хрумка, за която имаш моите искрени поздравления! А картичката се е получила страхотно и е една перлено-кристална красота!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна картичка и невероятна идея!Имаш моите адмирации като човек,който обича да измисля необичайни приложения на бнални неща!Жалко,че нямам машинка иначе и аз бих се пробвала.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна идея! Аз също нямам машина за релеф, но се опитах с малко сила и една точилка ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми харесва картичката и идеята как да си направим подръчни материали.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна идея :)Картичката е супер сполучлива и много нежна :)Успех !

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятна! Благодаря че сподели идеята.

    ОтговорИзтриване
  10. Картичката е страхотна, а идеята- още по-страхотна! Ще обиколя и аз магазините за покривки:)

    ОтговорИзтриване
  11. Оле, бялата картичка е страхотна!!!Мисля, че който я получи за Коледа ще е абсолютен щастливец!

    ОтговорИзтриване
  12. :)здравей:) за първи път влизам в този прекрасе блог с мнооооого идейки ...иии много ми хареса !!! с радост ще ви следя .... много се радвам ,когато сме изобретателни и с подръчни материали правим чудеса , аз лично обичам от боклучки да правя майсторийки!!! страшно творчески майсторийки видях тук и ще влизам пак.. успех в предизвикателсвата! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Да си кажа и аз - картичката е страхотна, толкова искряща и наистина оригинална, а идеята ти направо си е цяло изобретение, не за друго, а заради това, че си се сетила точно за гумени покривки :)
    Успех и от мен!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;