Последователи

вторник, 23 септември 2014 г.

Кутийка метализе с прекрасен релеф от дантела

Здравейте!
В тази публикация искам да ви покажа как направих тази кутийка, имитираща метал в съчетание с декупаж. Кутийката изработих , за да участвам в Седмо декупажно предизвикателство "Имитирай релеф"на Картичкофурии. За релеф използвах дантела.


Такива кутийки съм правила и преди. Някои от тях съм публикувала, други не, но имам направени доста. Начина на изработването им е лесен, а резултата - ефектен.
Реших да споделя с вас как се прави такава кутийка. Надявам се на някой да му бъде от полза това кратко уроче. Тук е мястото да отбележа, че кутийките от тиксо не са измислени от мен. В Интернет има доста уроци как се прави такава кутийка, а аз искам да покажа моят метод за залепване на дъното, което е най- трудното в целия процес.
Необходимите  материали са една основа от широко тиксо, една основа от тясно тиксо с еднакъв диаметър. Дебел картон или мукава за дъното. Аз използвах мукава. По- тънък картон за облепване на вътрешността. Другото е весело настроение и креативност.
На снимката се виждат двете основи от тиксо и двете дъна, изрязани от мукава. Изрязах ги със специален пергел, но може и с ножица.
Следващият етап е залепването на дъната към основите. Използвах лепило за дърво. На снимката се вижда, че едното дъно не приляга точно за основата и излиза поне с 3 мм. Не е проблем, а вземете шкурка и изшкурете излишното. По този начин се изравнява идеално дъното по основата и стърготините от шкуренето се набиват в ръбчето и се заглажда добре. Изшкурих и цялата кутия отвън.
Намазах двете части с лепило.

Следващият етап е оцветяването  с акрилни бои.


Основата оцветих в черно, а капака в бяло. Използвах бяла металик боя. И най- интересното е, че след изсушаването този слой се нацепи и заприлича на еднофазно кракле, докато черната боя не се нацепи. Ето вижте.

Наложи се да боядисвам втори път , за да се заглади.  Залепва се дантелата и следва оцветяването й с черно.


Прави се украса на капака в случая декупаж със салфетка. 


От по -тънкия картон се изрязват дъното с размери на вътрешното  и лента с височина около 5 мм повече от колкото на кутията и се залепва от вътрешната старана. Играе ролята на облицовка и на държач на капака.


След изсъхване идвай най- приятното-  покриване на изпъкналите части със сребърен восък. 


Върху декупажа направих двуфазно кракле, а фугите запълних със сребро.
Краен резултат
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;