Последователи

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Кутия за чай , изработена в смесена техника

Кутията е изработена в техника Cartonnage - най общо казано декориране на кутия с плат.



Кутията, която ви показвам е изработена  от мукава с дебелина 3 мм . Стените и дъното са облепени с плат. Капакът е подвижен, без панти. От вътре е  с плат, а от вън е декориран в техника декупаж.  Използвах принтерна разпечатка, понеже нямах подходяща салфетка. Капакът се затваря много плътно и ляга точно между стените. Много се гордея с този капак, защото едно от най- трудните неща в техниката Cartonnage е точното изрязване на елементите на кутията, за да се получи един качествен продукт. Тук става дума за точност до милиметър и тъй като рязането е ръчно, можете да си представите колко внимателно и прецизно трябва да се разкрояват елементите. В интерес на истината направих два капака, защото първият се размина с 3 мм, изглежда  не съм ги измерила правилно. От  друга страна на този сгрешения капак пробвах декупажа върху мукавата, понеже не бях сигурна дали ще се получи. Резултатът ми допадна , получи се доста ефектно. 

Такива кутии, облепени с плат са много приятни на допир, имат си своята тежина и изглеждат стабилни и сигурни т. е. няма опасност от разпадане.
По надолу ви показвам част от процеса на изработване.  

 Това са стените.
 Стените и дъното, но вече облепени с плат,

 Стените са залепени за дъното. На този етап, кутията е обзаведена от вътре.
 Дъното от външната страна.
 Облепване на стените и от външната страна. На снимката се вижда и капакът със залепената картинка.
 На тази снимка е вече готовата кутия, както и сгрешения капак, който ще използвам като малка картина и допълнение към самата кутия.
Тъй като моите ръце мирно не могат да стоят , а духът ми търси все ново и нови и различни неща, в последните седмици се захванах с изработването на японските традиционни цветя - Канзаши. Хризантемата на снимката е направена в този стил. На този адрес е видео- урока, от което я изработих.
И тъй като започнах да говоря за Канзашите не мога да устоя на изкушението да ви покажа и първите цветя, които направих. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че оставихте коментар!
Лек и успешен ден!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


.post{margin: 0 0 40px 0; width: 90%; background: url(https://lh5.googleusercontent.com/-M9ZgeOU19Uo/U_ifDW5Q3xI/AAAAAAAADa4/1PrBz0NyF3c/w300-h135-no/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%2B%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80%2B2.png); background-repeat: no-repeat; background-position: bottom center; margin:.5em 0 1.5em; padding-bottom:9.5em;